Horizon Zero Dawn, van de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games, was zonder twijfel één van de tofste titels van de E3 dit jaar. De studio heeft nu wat meer details bekendgemaakt over de engine waarop de game draait, de resolutie en de framerate.

Jan-Bart van Beek van Guerrilla Games vertelde aan VideoGamer dat Horizon Zero Dawn op de Killzone: Shadow Fall engine draait. De engine is overigens wel enorm aangepast, omdat deze oorspronkelijk niet gemaakt was voor een grote open wereld-game. Guerrilla heeft er twee jaar over gedaan om de engine geschikt te maken voor Horizon.

Verder liet de ontwikkelaar weten dat Horizon Zero Dawn een resolutie van 1080p en een framerate van 30 frames per seconde kent. Nu ziet de game er dermate goed uit dat de keuze voor 30FPS enigszins begrijpelijk is, wil je zulke graphics uit de PS4 kunnen halen. We vragen ons alleen wel af of de game later niet ook op 40-45 FPS gaat lopen, net als bij KZ:SF Singleplayer. Voor nu speelt GG in ieder geval op safe door 30FPS te noemen, maar het zal ons niet verbazen als dit later meer gaat worden.