Toen Shenmue 3 werd aangekondigd werd er gelijk ook een periode bekendgemaakt waarin hij zou lanceren, namelijk in de zomer van 2017. De ontwikkelaars bij Ys Net hebben laten weten dat ze erin geloven dat de game in de zomer van 2017 kan lanceren, maar dat het toch zou kunnen dat dit kan veranderen.

Kickstarter-backers van Shenmue 3 hebben eerder vandaag namelijk een update gekregen waarin staat dat ze de best mogelijke game voor fans willen maken. Ys Net vraagt dan ook voor begrip dat de releaseperiode kan veranderen terwijl er hard wordt gewerkt aan de game.

Vooralsnog is er dus geen reden voor paniek, want de game staat nog steeds gepland voor een lancering in de zomer van 2017, maar wees je er dus wel van bewust dat dit kan veranderen.

“A rigorous budget and schedule has been worked out with our production team and we believe our target of 2017 holiday season is within reach.”

“That said, our goal is to make the best game possible (and one that the fans want!) so please understand the schedule may change as the project evolves. Frequent updates will be posted on the Update page.”