http://www.psx-sense.nl/images/file/img_558933b04bb69.jpg

Bruce Straley van Naughty Dog werkt al sinds 1999 voor de ontwikkelaar en heeft titels als Crash Team Racing tot aan Uncharted op zijn naam staan. Onlangs gaf de beste man een interview met AVClub en hier werd hem gevraagd welke retro titel hij als mini-game in Uncharted zou willen stoppen. Hier gaf Bruce een heel open antwoord op, hij zei namelijk dat ze bij Naughty Dog een Crash Bandicoot game in Uncharted wilden stoppen, maar dat dit helaas niet gaat gebeuren.

De reden dat het namelijk niet kan is omdat Activision de rechten heeft van Crash Bandicoot, waardoor het erg gecompliceerd is om Crash in Uncharted te kunnen stoppen. Er is bij Naughty Dog wel daadwerkelijk over gesproken om dit te doen, wat begrijpelijk is, want de roots van de ontwikkelaar liggen bij de Crash-franchise. Helaas hebben ze geen controle meer over de franchise en blijft het duimen tot Activision het óf teruggeeft aan Sony, of een nieuwe game gaat maken met Crash in de hoofdrol.

AVC: If you were to embed a playable retro title into your game, what would it be and why?

BS: Well, there’s actually been a conversation about if it were at all possible—which it’s not, let me emphasize—but we wanted to put a Crash Bandicoot game inside. Not gonna happen, though. Don’t worry.

AVC: Certain people would’ve loved that, though.

BS: Yeah. It’s not our title. Sony doesn’t own it, so we don’t have control.