De PlayStation Plus Edition van Driveclub had vorig jaar gelijktijdig met de volledige game moeten verschijnen, maar we weten allemaal dat dat niet echt gelukt is. Sinds de release beloofde Evolution Studios echter dat deze editie er ooit zou gaan komen en het moment is dan eindelijk (bijna) daar.

Via het PlayStation Blog heeft Shuhei Yoshida bekendgemaakt dat de PlayStation Plus Edition morgen zal verschijnen in de PlayStation Store. De afgelopen maanden is de ontwikkelaar flink bezig geweest om de release van deze editie voor te bereiden en hierbij liepen ze tegen onverwachte tegenslagen aan, wat dus voor extra vertraging zorgde.

Maar om er zeker van te zijn dat alles nu goed gaat pakt Sony het ietwat anders aan. Vanaf morgen zal het offline gedeelte voor iedereen beschikbaar zijn. Nadien zullen Sony en Evolution Studios het online aspect langzaam gaan uitrollen, zodat de stroom spelers geleidelijk aan online komt. Daarmee voorkomt men dat de servers plat gaan zodra iedereen toegang tot de game heeft.

Gedurende het uitrollen van alle functionaliteiten van de PlayStation Plus Edition zal Evolution Studios iedereen op de hoogte houden via de officiële website evenals Facebook.