Bethesda hield dit jaar voor het eerst een persconferentie op de E3 en dat was ook gelijk een fantastische show. Er bestaat echter een kans dat ze het hier bij houden, want er zijn geen directe plannen om volgend jaar weer een persconferentie te houden. Dit vertelde Bethesda’s Pete Hines in een interview met The Telegraph.

De persconferentie van dit jaar voelde als het juiste ding om te doen op het juiste moment, maar dat betekent niet een jaarlijkse editie.

“I don’t know if we’ll do one next year,”[…]”I don’t know if we’ll do one again. This year felt like the right time to do this kind of thing.”

Een reden om de persconferentie te houden was om zo iedereen de games te kunnen laten zien. Via een livestream kan iedereen meegenieten en dat is niet mogelijk met een booth op de beursvloer. Lang niet alle aanwezigen kunnen immers in de booth de betreffende games bekijken, dus in die zin is een persconferentie effectiever.

“[Hosting a press conference] felt like more than we could accomplish in a booth,”[…]”More importantly, no matter what we do in our booth, we only get a subset of people that attend E3. I’m not sure what the attendance is this year but let’s say 40,000. There’s no way we’re getting 40,000 people to our booth to see everything. You’re lucky to get four.”

“So part of it was if we do have this line up and feel good about it we need to do it in a way that everybody can see it whether they’re here or not. Anybody who wants to can see what we have to show about Fallout 4. There’s no mystery, we’re not trying to hide anything or exclude people. Whether it’s press or retail or fans or whomever.”

Natuurlijk is het hosten van een persconferentie ook een beetje afhankelijk van wat je te laten zien hebt. Dat was dit jaar voor Bethesda behoorlijk veel, maar dat kan volgend jaar bijvoorbeeld minder zijn. Het kan dus zomaar zo zijn dat Bethesda af en toe een persconferentie zal houden, met name op momenten dat de line-up daar toereikend genoeg voor is.