Op moment van schrijven is de GDC Sony persconferentie aan de gang. Men begon daar met God of War III en snel daarna volgde daar de Motion controller. Zo blijft deze controller echter niet heten, Sony heeft namelijk zojuist bevestigd dat de controller de naam ‘The PlayStation Move’ krijgt. De Move controller zal gebundeld in de winkels komen met een PlayStation Eye, een game, en de PlayStation Move voor onder de $100. Er is straks ook een bundel met een PlayStation 3 inbegrepen.

Zoals we al wisten zullen de games LittleBigPlanet en Resident Evil 5 de Move controller ondersteunen. Daar kunnen we nu twee games aan toevoegen, zo zal Socom 4 en Eyepet ook straks speelbaar zijn met de PlayStation Move. Momenteel krijgt men op de GDC enkele demo’s te zien van onder andere LittleBigPlanet en een nog onbekende boxing game. The PlayStation Move is eind dit jaar verkrijgbaar.

[UPDATE]:

De korte persconferentie van ongeveer 30 minuten is voorbij. De grote aankondigingen bewaart Sony uiteraard voor de E3 . Zodra we de eerste beelden hebben van de persconferentie zullen we je zo snel mogelijk op de hoogte brengen!