Rise of the Tomb Raider zal later dit jaar tijdelijk exlcusief verschijnen op de Xbox One en Xbox 360. Hoewel we zeker weten dat het hier echt om een tijdelijke deal gaat, zijn er nog geen officiële details bekendgemaakt over een versie voor de PlayStation 4. Er zijn nu echter wel enkele geruchten ontstaan.

De mannen van het YouTube-kanaal The Know zouden namelijk een document hebben ontvangen met daarin de plannen rondom het uitbrengen van Rise of the Tomb Raider. Volgens het document verschijnt de game eind dit jaar voor de twee eerdergenoemde Xbox consoles met Microsoft als uitgever. Dit is inmiddels bevestigd.

Daarna wordt de versie voor de PlayStation 4 genoemd. Als de geruchten kloppen, zal Rise of the Tomb Raider in het laatste kwartaal van 2016 uitkomen op de nieuwste console van Sony, met een aankondiging halverwege volgend jaar. De game zou dan worden uitgegeven door Square Enix en zou een adviesprijs van $40 hebben. Deze lagere prijs zou als compensatie gelden voor het lange wachten.

Nu is het alleen nog de vraag of deze informatie echt klopt. The Know kwam al eerder met grote geruchten, waarvan sommige wel klopten, maar andere ook weer niet. We kunnen dus absoluut niet met zekerheid zeggen dat de bovenstaande geruchten waar zijn, dus neem alle informatie met een grote korrel zout. Wanneer er details over de PlayStation 4 versie van Rise of the Tomb Raider worden bekendgemaakt laten we dit uiteraard aan jullie weten.