Bethesda kondigde bij haar E3 persconferentie een Collector’s Edition voor Fallout 4 aan en deze editie bevat een heuse Pip-Boy smartphone houder, waardoor het net lijkt alsof je Fallout 4 daadwerkelijk met een Pip-Boy speelt.

Nu blijkt echter dat er wat restricties aan verbonden zijn, want deze gadget werkt namelijk niet met grote telefoons. Via Bethesda’s Blog is bekendgemaakt dat het werkt met een iPhone 5/5s, iPhone 6, Samsung Galaxy 4/5 en andere vergelijkbare toestellen als het om de maat gaat.

De bevestiging is aanpasbaar, zodat het geschaald kan worden op het formaat van jouw telefoon. Dit is echter beperkt, want een iPhone 6+ werkt dus niet met deze gadget net zoals andere toestellen die van een fors formaat zijn.

De reden hiervoor is op zich vrij logisch, Bethesda wilde de maat namelijk zoveel mogelijk gelijk houden aan het in-game model. Om die reden vallen er dus toestellen buiten de boot.

“As we wanted to stay faithful to the dimensions of the in-game model, any smartphones larger than the models listed will not fit inside the wearable device. For these larger devices, our Pip-Boy companion app will still be available.”