PSX-Sense: Star wars game van Visceral Games haalt inspiratie uit Uncharted en Star Wars 1313

Star Wars Battlefront is nog niet eens verkrijgbaar, maar achter de schermen werken Electronic Arts en Visceral Games al aan een nieuwe game over deze populaire franchise. Voor deze game, die hoogstwaarschijnlijk ergens in 2016 uit zal komen, heeft de studio inspiratie opgedaan in de Uncharted reeks. Dit is ook niet zo gek, want niemand minder dan Amy Hennig werkt mee aan het nieuwe project.

Zij was eerder verantwoordelijk voor het meeslepende verhaal en de hoge kwaliteit van alle drie de Uncharted (PS3) games. Zij vertrok eind 2014 bij Naughty Dog om te gaan werken bij Visceral games en zich volledig op deze nieuwe Star Wars game te storten. Dat belooft wat!

Overigens zal de nieuwe game niet alleen geïnspireerd zijn door de Uncharted reeks, maar het zal een combinatie worden tussen de pareltjes van Naughty Dog en Star Wars 1313. Voor de gamers met een goed geheugen of voor de fans van de Star Wars serie; dit is de Star Wars game die in 2012 werd aangekondigd en vervolgens in 2013 weer werd geannuleerd. Zie hieronder nog wat beelden.

https://youtu.be/BQyGu4EqZsU

Dit alles kwam naar buiten via Nolan North, die tijdens een Q&A op MetroCon hier het volgende over zei:

“If you’re a big fan of Amy Hennig and her style of story, she’s gone to EA and is going to reboot a brand new Star Wars franchise in the style of Uncharted,”[…]”I happen to know a lot about it and it’s going to be awesome.”

Overigens houdt verder iedereen bij Electronic Arts en Visceral Games de lippen stijf op elkaar en komt er geen enkele informatie naar buiten. Dit omdat EA dit jaar met Star Wars Battlefront komt en hier de focus volledig op legt, plus dat ze vinden dat het anders verwarrend zal worden voor de fans met het oog op de game van DICE en de film die in december verschijnt.

Zal ongetwijfeld een vervolg krijgen…