Op het eind van de levenscyclus van de PS3 kwam The Last of Us nog even om de hoek zetten, één van de beste games die de PS3 gekend heeft. Ontwikkelaar Naughty Dog zit achter deze titel en is ook verantwoordelijk voor onder andere de Uncharted franchise en vroeger de Crash Bandicoot franchise.

Nu is het algemeen bekend dat de ontwikkelaar hard werkt aan het afronden van de Uncharted franchise, dit zal gebeuren met de release van Uncharted 4: A Thief’s End. Het is dan ook gissen wat het nieuwe project van Naughty Dog nadien dan gaat worden, maar vandaag hebben we hier wellicht wat extra duidelijkheid over gekregen.

Nolan North, stemacteur van onder andere Uncharted en The Last of Us, deed namelijk een Q&A waarin een opvallend antwoord werd gegeven. Iemand vroeg hem aan welke projecten hij nu werkte en toen antwoordde Nolan heel nonchalant dat dit The Last of Us 2 is. In de bovenstaande video op 1 uur en 6 minuten zie je het antwoord, die hij zonder blikken of blozen geeft.

Daarmee lijkt de ontwikkeling van The Last of Us 2 een feit, hoewel Sony en Naughty Dog verder stil zijn en geen bevestiging geven.