http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51bb90348815c.jpg

Sony doet goede zaken in Europa op de huidige console markt, zo weet het bedrijf een marktaandeel te laten zien van ruim 70 tot 90% in Europese landen. Deze markt bevat de consoles PS4, Xbox One en Wii U. Sony is momenteel in het bezit van de titel ‘marktleider’ in elk Europees land en in continentaal Europa, dus landen als Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en meer waarbij het 70% is en in gevallen oploopt tot 90%.

“We have a very significant market leadership,”

“Well, we have market leadership in every country in Europe, and have very significant market leadership in continental Europe. Extremely significant. I don’t think market-share’s any less than 70%, and frequently greater than 90% in continental Europe.”

Sony is dan ook erg blij met het succes van de PS4 en tevens met de adviesprijs van de console. Volgens Jim Ryan, CEO van SCEE, zijn mensen tevreden over de kostprijs van de PS4 en de meerwaarde die het biedt in de huiskamers. De prijs blijft volgens hem dan ook vooralsnog onveranderd.

“Particularly in Europe… our momentum is still very considerable,”[…]“We’re happy with the price and we’re happy with the value proposition.

“Consumers, equally and more importantly, appear to he happy with the price and the value proposition. We’ll leave it where it is for now.”

Sony lanceert begin juli een nieuw model PS4 met een 1TB hardeschijf, deze zal gewoon dezelfde prijs hebben als het huidige 500GB model.