Het nieuwe deel in de Star Ocean serie, Star Ocean: Integrity and Faithlessness, zal eind dit jaar in Japan verschijnen op de PlayStation 3 en PlayStation 4. Voor het Westen is het plan qua release anders, zo heeft Shuichi Kobayashi van Square Enix in een interview verteld.

Kobayashi zei tegenover Destructoid dat het nieuwe deel in de populaire serie in het Westen alleen op de huidige generatie consoles zal uitkomen. Reden hiervoor is dat iedereen daar – met name in Noord-Amerika – volgens hem al is overgestapt naar de PlayStation 4 en dat de markt van de PlayStation 3 zoveel gekrompen is, dat er amper wat van overgebleven is.

“It’s simple. The PS3 still has a fairly large MARKET in Japan, but in the West, particularly the United States, people have just moved on to PS4. The PS3 market has almost diminished to nothing.”

De Japanner heeft zeker een punt en een uitgever als Square Enix moet zulke strategische beslissingen nemen. Vooralsnog zal in Europa en Noord-Amerika dus alleen de versie voor de PlayStation 4 verschijnen, maar als dat verandert laten we het weten. De Westerse release zal plaatsvinden in 2016.