Just Cause 2 was een game waar je van hield of je vond het 100 keer niets. In dat laatste geval had je op de PC de optie om voor al jouw ergernissen een oplossing te vinden, namelijk mods! Zo kwam Just Cause 2 zonder een multiplayer uit, maar de mod community heeft daar een oplossing voor in elkaar gezet die behoorlijk populair was. De console versie bleef achter, want die heeft nu eenmaal die ondersteuning niet.

Gelukkig bestaat er enige kans dat mods de nieuwe norm gaan worden – ook voor console games. Zo kondigde Bethesda kort geleden al aan dat hun paradepaardje Fallout 4 mods zal gaan ondersteunen op de PC en Xbox One, Sony is vooralsnog wat lastiger.

Ook Avalanche denkt aan mods voor de console versies, zo gaf game director Roland Lesterlin in een interview met GameSpot aan, maar hij wilde nog geen bevestiging geven. Dat hangt immers ook een beetje van Sony af of zij dit gaan toestaan.

“We’ve been wanting to do quite a lot of that stuff for a while. We’re not announcing anything there yet, but… we would want to support [mods] as much as possible.”

Of Just Cause 3 mods zal gaan ondersteunen op de consoles is nog even afwachten, maar het geeft games an sich wel een flinke meerwaarde. De actie en een enorm grote speelwereld, waarin je kunt gaan en staan waar je wilt, klinken immers alleen nog maar aanlokkelijker met de mogelijkheid om te modden.