http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55951b3828932.jpg

Tijdens een Q&A met de Co-Lead Game Designers Kurt Margenau en Anthony Newman van Naughty Dog, is er een hoop nieuws naar buiten gekomen over Uncharted 4: A Thief’s End. Zo is er bekendgemaakt dat de game een Photo Mode zal bevatten die we ook kennen van The Last of Us. Dit stelt je in staat om vanuit verschillende camerastandpunten ‘foto’s’ te maken, wat hele mooie beelden op kan leveren.

Verder werd er nog gesproken over de befaamde snelheidsmeter in de jeep, die je zag bij de E3-demo van de game. Naughty Dog is ervan op de hoogte dat deze bleef steken op ‘0’ en is momenteel bezig dit te repareren. De jeep is ook een voertuig waar de studio al langer wat mee wilde doen en deze zal dus ongetwijfeld meer terugkomen in de game. De achtervolging die je zag in de E3-demo is in ieder geval al wat verderop in de game, op een punt waar spelers inmiddels redelijk bekend zijn met de besturing.

Uncharted 4: A Thief’s End wordt niet per se een ‘donkerdere’ game omdat het oude team van The Last of Us eraan werkt. Naughty Dog meldt dat de franchise simpelweg gewoon volwassen is geworden en het dus af en toe er iets luguberder aan toe kan gaan.

Hoe lang de game precies gaat duren, dat heeft Naughty Dog vooralsnog niet vastgesteld. Het lijkt er in ieder geval wel op dat dit de grootste Uncharted game ooit gaat worden, de kans is groot dat dit ook invloed gaat hebben op de speeltijd. De multiplayer gaat uiteraard ook zorgen voor meer replay waarde. Hoe deze zal spelen kun je al vrij snel checken, mits je de Nathan Drake Collection aanschaft, deze geeft je namelijk toegang tot de beta van de UC4-multiplayer.

De game zal ook stukken minder lineair zijn, dankzij de ervaring die men heeft opgedaan met The Last of Us kun je meer open levels verwachten.

Al met al kun je dus een hoop verwachten van de game die ergens begin 2016 moet gaan verschijnen.