Gespeeld: God of War III Remastered – Over ruim anderhalve week is het zover en kunnen we eindelijk weer met onze Spartaanse krijger Kratos het avontuur aangaan in God of War III Remastered. Dit is geen nieuw deel, maar een opgepoetste versie van de game die in 2010 oorspronkelijk voor de PlayStation 3 verscheen. Het is tevens niet de eerste en ook niet de laatste PlayStation-klassieker die we opnieuw te spelen zullen krijgen. Met de nakende release in het vooruitzicht konden wij de game al spelen en in deze preview lees je alvast onze voorlopige bevindingen.

Hetzelfde verhaal

God of War III Remastered kent logischerwijs hetzelfde verhaal als het origineel, maar voor wie dat niet gespeeld heeft, zetten we hieronder nog even kort uitéén waar het precies om draait. Centraal stond wederom onze Spartaanse krijger Kratos die wraak wilde nemen op alle goden en dan in het bijzonder op de oppergod Zeus. Dit deel (het origineel dus) vormde destijds het epische sluitstuk van de God of War-trilogie waarin Kratos een bloederig einde maakte aan zijn strijd tegen de goden.

De paar vernieuwingen

God of War III Remastered is grotendeels hetzelfde als het origineel, maar het bevat toch een paar vernieuwingen die we hierbij gelijk ook maar bespreken. Allereerst is daar natuurlijk de resolutie die omhoog is geschroefd zodat je de game nu op 1080p kan spelen. Daarnaast is ook de framerate verhoogt, want de game loopt, zoals we zelf ook duidelijk merkten, op 60fps. De game oogt dan ook een stuk soepeler dan het origineel en dat komt alle actievolle beelden die je voor je kiezen krijgt zeker ten goede. Zo zie je nu nog beter hoe Kratos alles en iedereen flink in de pan hakt.

Daarnaast zal God of War III Remastered tevens een fotomodus bevatten, zoals je die kent uit bijvoorbeeld The Last of Us: Remastered. Zo kan je dus God of War III Remastered op elk moment pauzeren om een bruut actiemoment vast te leggen. Met één druk op de knop schakel je deze fotomodus in en dan kan je je foto weer naar hartenlust bewerken door bijvoorbeeld de camera te draaien of voor een andere filter te kiezen. Tevens zal de game allemaal extra content bevatten in de vorm van kostuums, weapon skins en challenges.

Voorlopige conclusie

We zijn alweer aanbeland bij de voorlopige conclusie en dat komt omdat er eigenlijk vrij weinig meer te vertellen valt over deze game. God War III Remastered kent met de hogere resolutie en onder andere de fotomodus en in-game extra’s enkele waardevolle toevoegingen. Dit lijkt ons echter toch (nog) niet genoeg reden om tot een aanschaf over te gaan als je het origineel al helemaal door hebt gespeeld. Dit is alleen voor die-hard fans van de franchise en voor nieuwkomers, zo lijkt ons. Behoor je niet tot die twee groepen, dan is God of War III Remastered – afgaande op de eerder genoemde punten – vooralsnog niet heel interessant.