In september zal het tweede jaar starten van Destiny en dit gaat samen met de nieuwe grote uitbreiding die The Taken King heet. Deze nieuwe content introduceert een nieuwe locatie wat het ruimteschip van Oryx is. Bungie heeft gisteren in de wekelijke update veel nieuwe details bekendgemaakt en vertelde dat ze in de komende weken nog meer vrij gaan geven.

The Taken King zal nieuwe verhaalmissies brengen met daarbij quests die een duidelijk beeld vormen van de strijd tegen Oryx en zijn Taken leger. De nieuwe verhaallijn wordt gebracht met cut-scènes (die je kunt skippen) en er zal een nieuwe cast aanwezig zijn. Als nieuwe locatie is er dus het schip, The Dreadnaught, waar je Patrol kunt spelen en waar de nieuwe Raid plaats zal vinden.

Als we Bungie mogen geloven zal dit de grootste Raid tot nu toe worden, die allerlei geheimen bevat en elementen uit voorgaande Raids. Verder krijg je nieuwe designs bij de wapens en armor. Nieuwe exotische wapens, armor en exotic quests zullen natuurlijk ook beschikbaar worden gesteld.

Er zullen ook nieuwe Strikes te spelen zijn, welke qua opzet en eindbazen anders zullen zijn. Bestaande Strikes worden aangepast, want hier zal je de Taken tegenkomen. Het gaat hierbij om Dust Palace, Undying Mind en Cerberus Vae III. Deze Strikes worden zo opnieuw gebruikt. Als laatste krijg je er natuurlijk de nieuwe subclasses bij wat op het gebied van gameplay weer wat nieuws gaat bieden.

Bungie gaf als laatste nog aan dat het binnenkort (7 juli) Bungieday is en dan maken ze meer bekend over wat de spelers van het eerste jaar zullen krijgen als beloning. Het onderstaande embleem is alvast een voorproefje daarvan.