Update: Er is duidelijkheid verschenen rondom het apparaat en dan of het wel of niet echt is. De persoon die deze console heeft gevonden en in de eerste instantie foto’s had geüpload, heeft nu een video gemaakt om aan te geven dat het daadwerkelijk het prototype is. Zie de video hieronder. Overigens, de andere persoon die aangaf het zelf gemaakt te hebben heeft toegegeven dat zijn claim – dus het verspreiden van het bericht dat het fake zou zijn – een grap was. Kortom, dit is echt de PlayStation SNES.

Origineel bericht: Voordat Sony met de PlayStation kwam in de jaren negentig waren ze eerst samen met Nintendo bezig om een SNES te ontwikkelen, die met CD-Roms zou werken in plaats van cartridges. Uiteindelijk is die nieuwe console er nooit gekomen en is Sony zelf in de markt gestapt met een eigen platform.

De console die beide partijen destijds hebben gemaakt was er echter wel in prototype vorm en nu jaren later duikt deze ineens op het web op. Er zijn in totaal slechts een paar honderd van deze dingen gemaakt en nu er foto’s van zijn verschenen krijg je een beter beeld bij wat Sony en Nintendo destijds aan het doen waren.

De reden dat deze PlayStation SNES er nooit is gekomen, is omdat Nintendo uiteindelijk met Philips in zee is gegaan. Sony is niet stil blijven zitten en is toen door verder te ontwikkelen met de allereerste PlayStation gekomen, die enigszins hieruit is ontstaan.

Hieronder wat foto’s van de PlayStation SNES, welke helaas niet te gebruiken is, want de stroomkabel ontbreekt.