http://www.psx-sense.nl/images/file/img_559a759f0bcec.jpg

De CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, zegt dat Ubisoft veel geleerd heeft van de Watch_Dogs downgrade. Hiermee geeft hij niet alleen enigszins toe dat ze een fout hebben gemaakt en dat ze de game daadwerkelijk gedowngraded hebben, ook zegt hij hiermee indirect dit niet te willen/gaan herhalen.

Hij vertelt dat wanneer een game niet op de ‘target-console’ werkt, je deze ook niet moet laten zien. De afgelopen E3 hebben ze de ontwikkelaars dan ook gevraagd om ervoor te zorgen dat de game speelbaar is op de console waarop het uitkomt, zodat gamers precies kunnen zien wat ze te wachten staat.

“With E3 2015 we said, OK, let’s make sure the games are playable, that they’re running on the target machines,”[…]”When we show something, we ask the team, make sure it’s playable, make sure gamers can immediately see exactly what it is. That’s what we learned from the Watch Dogs experience – if it can’t be played on the target machine, it can be a risk.”

Toch wil hij het probleem met Watch_Dogs enigszins uitleggen. Volgens Guillemot was het een hele uitdaging om een game als Watch_Dogs op nieuwe hardware te lanceren. Vooral het eerste deel in een nieuwe franchise is niet perfect zegt hij. Het feit dat je dan ook nog met nieuwe technologie werkt, maakt het extra complex om alles juist te doen. Verder is het een uitdaging geweest om alle connectiviteit met mobiele platformen en tablets te realiseren in een continu verbonden en open online wereld. Wellicht was dit iets teveel van het goede.

“It’s a real challenge to create those types of games,”[…]”When they come out, especially the first iterations, they are not perfect on everything. We think we launched a good quality game for a first step in a new brand with a new technology. It’s just so complex – seamless multiplayer, connectivity with mobile and tablets, so many things – it was maybe a bit too much for a first iteration.”

Ubisoft heeft zich wel vaker schuldig gemaakt aan downgrades, ze horen immers gewoon gameplay te tonen zoals je dit kunt verwachten en niet opgepoetste beelden die de consument toch nooit gaat krijgen, hoe krachtig de PC of console ook is. Zie de onderstaande titels bijvoorbeeld maar eens en oordeel zelf, zelfs het nog te verschijnen The Division heeft een downgrade gekregen. Maar met deze woorden lijkt het er op dat Ubisoft deze fout niet nog veel vaker gaat maken en dat is een nobel streven.

Far Cry 3 downgrade

Watch_Dogs downgrade

Far Cry 4 downgrade

The Division downgrade

https://youtu.be/pe5lIFITeGY