http://www.psx-sense.nl/images/file/img_559c4e117c8ad.jpg

Het leek even een tijdelijk iets te zijn eerder op de avond, maar de PlayStation Network problemen blijven maar aanhouden. Vorige week was het ook al raak en het lijkt dan ook steeds vaker voor te komen dat het PSN met problemen kampt. De problemen uiten zich niet alleen in het feit dat het netwerk offline raakt, maar ook wanneer het online is zijn er obstakels, zoals trage downloadsnelheden.

De meest recente en erge downtime was tijdens de kerst vorig jaar, toen ook Xbox Live eruit lag dankzij een DDoS-attack. Of er nu weer een DDoS-attack is, dat weten we niet, het toeval is alleen wel dat iemand van Lizard Squad vandaag veroordeeld is door de Finse rechtbank. Julius “zeekill” Kivimaki, de veroordeelde, was ook verantwoordelijk voor de DDoS tijdens de kerstdagen.

De downtime duurt op het moment van schrijven al langer dan 6 uur en Sony heeft 5 uur geleden al laten weten op de hoogte te zijn van de problemen. Men heeft problemen met het online raken evenals het doen van aankopen in de PlayStation Store. Wanneer het probleem opgelost zal worden is vooralsnog onduidelijk.