http://www.psx-sense.nl/images/file/img_559e550246689.jpg

Veel van jullie zijn ongetwijfeld druk bezig met Psyonix’ Rocket League, een fantastische game die je zeker even moet checken. Heb je PlayStation Plus en een PS4? Dan kun je de game deze maand gratis downloaden uit de PlayStation Store, de game zit namelijk in de Instant Collection van deze maand.

“PS4 users were seeing their systems overheat on the game’s menu screen after only 10 minutes or so.”

Er heerst alleen wel een probleem met Rocket League, het hoofdmenu van de game zorgt er namelijk voor dat menig PS4 oververhit raakt. Psyonix heeft hier inmiddels ook op gereageerd, zoals je hieronder kunt zien. Zij erkennen het probleem en werken momenteel aan een patch die dit moet oplossen.

Je kunt zelf ook iets doen om dit probleem te minimaliseren, namelijk in het hoofdmenu het scherm neerwaarts wijzen met de rechter analoge stick, zodat er geen background initialisatie gebeurd op het scherm. Sommige gebruikers beweren dat dit een tijdelijke oplossing is die werkt, maar uiteraard is een patch het ideale scenario.

“We are aware of these reports and we are taking them very seriously. We have already taken measures to reduce fan noise in upcoming hot fixes and patches, and we are also investigating what kind of effect the excessive fan noise may have on the system itself. We’ll definitely keep everyone updated with what we find.”