Met The Witcher 3: Wild Hunt heeft CD projekt RED laten zien hoe episch een actie RPG tegenwoordig kan zijn. Om hun al gigantische game verder uit te breiden wordt er elke week gratis DLC uitgebracht, maar tot op heden waren dat meer leuke extra’s dan echt grote toevoegingen.

De meeste spelers die klaar zijn met het hoofdverhaal – en wellicht al een groot gedeelte van de sidequests – zitten uiteraard te wachten op de verhalende DLC. Hearts of Stone zal ergens in de herfst verschijnen en Blood and Wine pas ergens begin 2016.

Tot op heden was er nog helemaal niets bekend over deze DLC, maar Konrad Tomaszkiewicz van CD projekt RED heeft hier nu iets over losgelaten tijdens Gamelab in Barcelona. Daar vertelde hij naast heel gelukkig te zijn met de ontvangst van de game en het feit dat het hun gelukt is om een grote open wereld game te maken, dat de DLC gigantisch gaat worden. De eerste DLC zal 10 uur gaan duren en de tweede 20(!) uur. Daarbij wordt ook nog even vermeld dat de kans groot is dat dit nog langer wordt. Bij elkaar is dit bijna de totale speelduur van The Witcher 2: Assassins of Kings.

Dat is niet mis en het zal de fans ook weer even een tijdje zoet houden voordat ze weer gaan mekkeren om meer. Tot slot vertelde Tomaszkiewicz ook nog dat ze nog steeds bezig zijn om ook de game te verbeteren op diverse vlakken. Denk hierbij aan verhaalvertelling, sfeer en het in-game kaartspel Gwent.

Hierboven hebben we ook nog het volledige interview met Konrad Tomaszkiewicz voor je, wat werd gemaakt door de collega’s van Gamereactor.