Tijdens een conference call over de verkoopresultaten van Q1 2015-2016 zijn ook Ghost Recon: Wildlands en For Honor aan bod gekomen, beide games zijn onthuld op de E3 van vorige maand. Sowieso wisten we al dat het nog even gaat duren voordat de games uitkomen, maar op de vraag of dat wel het volgende fiscale jaar (april 2016 – maart 2017) zou gebeuren kon het management niet antwoorden.

De reden hiervoor is dat beide games simpelweg nog niet ver genoeg zijn in het ontwikkelproces om hier duidelijkheid over te verschaffen, zo meldt algemeen directeur Yves Guillemot. In elk geval moeten we de games niet voor april 2016 verwachten, het moment waarop het huidige fiscale jaar ten einde komt en die van 2016-2017 begint. Om het nog ietsjes vervelender te maken; stel de games verschijnen ook niet volgend jaar, dan hebben we het al snel over halverwege 2017 wanneer de games mogelijk uit zouden kunnen komen op z’n vroegst.

Beide titels zijn positief ontvangen toen ze werden onthuld zei Guillemot. Wellicht heeft Ubisoft geleerd van de fouten uit het verleden en nemen ze nu rustig de tijd om de twee titels af te maken. Dat zou mooi zijn, want het zijn inderdaad twee titels met heel veel potentie. Het zal echter nog een lange tijd duren voordat we ze terug zullen vinden in de winkelrekken.