Afgelopen donderdag werd op de Comic-Con in San Diego de zombiemodus van Call of Duty: Black Ops III officieel onthuld. Zo hebben we allemaal inmiddels de ‘Shadows of Evil’ ‘trailer kunnen bekijken waarin we vier verschillende personages (Jeff Goldblum, Heather Graham, Neal McDonough en Ron Perlman) het zagen opnemen tegen hordes aan zombies. Hier kunnen we natuurlijk niet zomaar aan voorbij gaan en daarom staat deze ‘Shadow of Evil’ – Zombie trailer dan ook centraal in de ‘Jouw mening’ van deze week.

Zoals we in de trailer al konden zien, speelt deze survival coöp zombiemodus zich af in 1940. Geen oorlog tegen de nazi’s dit keer (al weet je met Treyarch natuurlijk maar nooit), maar wel een ouderwets funky ogende omgeving met weer een aantal gekke gadgets waar je van gebruik kan maken. Tel daar de passende soundtrack nog bij op en je begrijpt dat de eerste blik op deze zombiemodus een veelbelovende is. Er is sowieso weinig reden om aan te nemen dat Treyarch dit alsnog gaat verpesten, aangezien de ontwikkelaar zelf de uitvinder is van deze modus in de Call of Duty franchise. Daarbij hebben ze met Call of Duty: World a War, Black Ops en Black Ops II al bewezen dat ze er goed in zijn om spelers een uitdagende (coöp)ervaring voor te schotelen.

Er kan dus haast geen twijfel over bestaan dat deze zombiemodus minstens net zo leuk gaat worden als die uit één van de bovengenoemde delen of… misschien heb jij wel helemaal niks met zombies in Call of Duty, dat kan natuurlijk ook. Dan hebben de beelden uit deze trailer wellicht ook totaal geen indruk op je gemaakt en ga je straks liever een potje online knallen in de multiplayer. Een ander scenario is natuurlijk dat je de zombiemodus nooit echt interessant vond, maar nu door deze vernieuwende setting juist geïnteresseerd bent geraakt. Aan de andere kant kan het zo zijn dat je er na tig Treyarch delen wel een keertje klaar mee bent en dat je erop uitgekeken bent. Voor dat laatste zijn ook weer een aantal redenen te bedenken. Eén daarvan kan zijn dat je de Exo Zombie modus uit Call of Duty: Advanced Warfare veel leuker vindt dan alles wat Treyarch tot nu heeft gemaakt.

We vermoeden overigens niet dat we in Black Ops III Exo zombies tegen zullen komen, al weet je nooit met wat voor gekkigheid Treyarch later nog op de proppen komt. Ze hebben immers nog maar een klein tipje van de sluier opgelicht om de fans alvast een beetje warm te maken voor ‘hun’ zombiemodus. Dat laatste is nu precies waarover de stelling van deze week echt gaat. Wij zijn namelijk erg benieuwd of deze trailer je warm heeft gemaakt om straks in Black Ops III zombies te gaan spelen!

Zombies en Call of Duty zijn door de loop van de jaren heen een perfecte combinatie gebleken, al geeft het succes uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Dat maakt dit onderwerp daarom ook zo interessant om hier te bespreken. Wij zijn dus erg benieuwd naar je mening over de eerste trailer van de zombiemodus; laat dus vooral weten hoe jij er tegenover staat, met het oog op de bovengenoemde punten evenals de nieuwe setting die Treyarch introduceert.

Je reactie kan je zoals gewoonlijk weer kwijt onder dit artikel en we hopen wederom dat er een gezellige discussie over dit onderwerp zal ontstaan. Zoals altijd benadrukken we wederom het belang van de huisregels, waarbij we het vooral belangrijk vinden dat jullie het hier netjes houden en elkaar blijven respecteren.