http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b615ace8a5bd.jpg

Bowlen op de Wii lijkt straks verleden tijd, de PlayStation Move staat namelijk voor de deur. Alhoewel ik een echte ‘hardcore controller’ fanatiekeling ben vind ik het af en toe ook wel leuk om even te wapperen met mijn Wii. Maar dit is straks, zoals het er nu naar uitziet, volledig overbodig. Ik zit vol smart te wachten op de pers invite waar we straks even de PlayStation Move kunnen uitproberen. Veel mensen reageren nu alleen een beetje hetzelfde op de controller als op de iPad. “Wat moet je ermee?” is een vraag die je regelmatig voorbij ziet komen. Zonder erbij na te denken vergeten de mensen echter wat voor impact de Wii heeft gehad. Miljoenen exemplaren van de Wii-console gingen over de toonbank en zelfs opa’s en oma’s stonden Red Steel te spelen, en de kans is groot dat we dit straks ook op de PS3 gaan krijgen.

Met inmiddels een grotere install base als de Xbox 360 in Nederland qua PS3’s, gaat de console naar mijn verwachting straks harder rocken dan ooit tevoren. Mensen zien straks de Wii als een overbodige aanschaf met functies die ook de PS3 beschikbaar zijn, plus meer. De Blu-ray speler, media center functies en straks PlayStation Move gaan ervoor zorgen dat mensen straks massaal een PS3 gaan halen.

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4b985522c2dbe.jpg

Nintendo is er echter niet helemaal tevreden over, zo liet Reggie van Nintendo het volgende weten:

So, if imitation is the most sincere form of flattery then I am blushing I’m so flattered.

You know, I didn’t see the announcement. I did spend some time at the booth and saw some of what they were demonstrating and I think the question isn’t how will we react — I think the question is, so what is it that’s going to be compelling to the consumer in what they’re doing? From our standpoint, motion control is core to what we do. We believe that we’ve brought a range of different experiences that utilize the motion controller and we pride ourselves on being innovators in the space and we’re going to continue to innovate. I think the key question is, how will they respond when we continue to innovate if this is their best effort?

Tja, wat moet je daar nu over zeggen. Beter goed gejat als slecht bedacht is wellicht een beetje een cliche, maar waar is het wel. Ik zou als Nintendo zijnde ook maar even slikken als je core-product straks ook beschikbaar is op een andere console, plus meer. En nee, natuurlijk vergeet ik hun ijzersterke Mario-franchise niet, maar is dat straks nog wel genoeg om die console over de toonbank te krijgen? Mijn persoonlijke verwachting is van niet. Maar in hoeverre dat waar gaat zijn, zal de toekomst ons leren.

Waar ik ook benieuwd naar ben is wat jij, als lezer van deze ontwikkelingen vindt. Is Sony verkeerd bezig door Nintendo als het ware 1-op-1 te kopiëren of is dit nu eenmaal hoe het werkt in het bedrijfsleven?