http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55a2484557715.jpg

Het PlayStation Network, ooit begon Sony heel kleinschalig op de PS3 en door de jaren heen is het online gaming netwerk erg verbeterd. Met de komst van de PS4 introduceerde Sony ook nog eens een verplicht PlayStation Plus abonnement voor eenieder die online wilde gamen. Toen was de hoop helemaal aanwezig dat het PSN snel zou verbeteren. Veel mensen zouden immers dan PS Plus nemen en dus komt er erg veel geld binnen om het netwerk op peil te houden en nog verder te verbeteren.

Niets is alleen minder waar, het PSN ligt er vaak uit, een groot deel van de gebruikers kampt met trage downloads en veel features die bij de release van de PS4 al gevraagd werden zijn er nog steeds niet. Dus is het tijd om actie te voeren, vinden enkele PS4-gebruikers die de site ‘betterpsn.com‘ hebben opgericht.

Op deze site vind je enkele features die gebruikers het liefst willen zien. Nu zou je hele grootse aanvragen om features verwachten, zoals een PlayStation Now op de PS Vita of meer media player functionaliteit, OtherOS of wat dan ook, maar dat is niet het geval.

Wat men vraagt is eigenlijk heel redelijk en normaal en iets wat allang op orde had moeten zijn. Vooral voor een betaald netwerk is het schandalig dat je bijvoorbeeld geen goede downloadsnelheid hebt, geen online/offline notificaties hebt van vrienden waar men al jaren om vraagt en dat je geen video’s kunt sturen naar elkaar via een bericht. Dat laatste kon al sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007, het is inmiddels 2015 en het kan niet met een PS4.

Ook is het ontbreken van een twee stappen verificatie een lachertje, zeker als je bedenkt hoe Sony ermee omgaat als je gehackt wordt. Zo krijg je geen refunds van het bedrijf, dat is prima, maar biedt dan op zijn minst wel goede beveiliging aan.

Wat ook hoog scoort is het gebruik van eigen avatars, een PlayStation Network Status indicator op het OS-scherm, zoekfunctionaliteiten en een betere activiteiten-feed. Met meer dan 9000 upvotes is ook het veranderen van je PSN-naam erg gewild.

De volledige lijst aan features die men graag wilt zien kun je hier vinden.

“Online/offline (invisibility) status change”
“Better friends list functionality with nicknames, grouping by categories (games, relationship), and VIP tags tied to the notification system”
“Online/offline notifications”
“Ability to send recorded videos directly to friends”
“Search function, better organization and filters for download history/library”
“Fix bug that prevents users from accessing the Store in certain situations, needing a reboot “