http://playsense.nl/images/file/img_55a8f9a5cc147.jpg

Het is zomer, dat betekent vaak een stille gamesindustrie, weinig nieuws, weinig releases en eigenlijk gewoon dikke mik voor menig gamer. Uiteraard zitten we met het mooie weer ook liever buiten dan binnen achter de console, maar met menig miezerige regendag in Nederland en Belgiรซ is het niet altijd feest en terrasweer. Veel van jullie zullen dan ongetwijfeld in de zomervakantie de backlog van games aan het wegwerken zijn, zodat je in de winter weer een hoop nieuwe titels kunt oppakken. Heb je geen backlog? Of heb je zin in simpel, maar goed vermaak? Dan is er maar รฉรฉn titel die je nu meteen ter download aan moet zetten, namelijk Rocket League!

YouTube blaast op, Twitter staat er vol mee, iedereen is enthousiast over Rocket League en dat is dan ook meer dan terecht. De game scoort zelfs op Steam een dikke 9 uit maar liefst 3200 recensies, wat behoorlijk veel is. Ook op Metacritic is het gebruikerspubliek lyrisch, met een 9.1 gemiddelde uit 416 recensies, wat erg hoog is voor user-rated games. Om het verhaal nog mooier te maken, is de game deze maand helemaal gratis te downloaden voor een ieder met PlayStation Plus. Hiermee heb je dus geen enkele reden om te twijfelen en dien je gewoon de game te downloaden, hier is geen discussie over mogelijk.

Enfin, wat kun je van Rocket League verwachten? Waarom is dit zo populair? Dit heeft alles te maken met het feit dat het hier om een simpele game gaat die alles goed doet om het competitieve gevoel bij je op te roepen. De game is speelbaar met vrienden en geniet eigenlijk van een relatief simpel en logisch concept. Iedereen heeft een autootje en er zijn twee enorme goals, in het midden van het veld wordt een bal gedropt en het is aan beide teams de taak om die bal in een andermans doel te krijgen. Thats it, niet meer, niet minder en het werkt. Iedereen weet vaak bij de eerste match al wat de bedoeling is en het enige wat je onder de knie dient te krijgen is het boosten en springen, maar dit duurt niet lang. Het is een game die bij iedereen een goed gevoel oproept wanneer je die bal in dat goal krijgt of wanneer je met een omhaal je eigen goal verdedigt.

De kracht van de game zit hem ook vooral in het feit dat alles simpel wordt gehouden, geen wapens op je auto, geen rare power-ups, gewoon knallen en gaan met die banaan. Iedereen heeft gelijke kansen en auto’s met dezelfde snelheid, waardoor de game enorm gebalanceerd is. Nadeel is wel, dat wanneer een redactielid je inmaakt met 7-2, je er een behoorlijk naar gevoel van overhoudt en dan spreek ik uit ervaring.

Het fijne is ook dat het heel gemakkelijk is om met vrienden online te spelen, het hosten van een game is een fluitje van een cent en je zult merken dat het enorm verslavend is om dit met je vrienden te spelen. Wij zijn inmiddels op de redactie in ieder geval helemaal fan van deze game en wat ons betreft dient een ieder dit gewoon zo snel mogelijk te downloaden, wat een aanrader!