Deep Silver heeft nog geen aankondiging gedaan omtrent een opgepoetste heruitgave van Dead Island, of een retailer zet het alweer op haar website. In dit geval gaat het om de Zuid-Afrikaanse retailer Loot.co.za, welke een dergelijke titel online zette voor de PS4, Xbox One en PC.

Het in 2011 uitgekomen Dead Island was een titel die, na het zien van de eerste trailer, een diepe indruk achterliet. Helaas was de game zelf iets minder, maar dat neemt nog niet weg dat het erg vermakelijk was. Afgezien van betere graphics, is dus – in verband met het ontbreken van een officiële aankondiging – niet bekend wat deze heruitgave nou de moeite waard maakt om (opnieuw) te kopen.

Het is misschien onwaarschijnlijk dat Techland zich bezighoudt met de opgepoetste versie van Dead Island, aangezien zij druk in de weer zijn met DLC voor Dying Light. De mogelijkheid bestaat dat deze remaster in het leven is geroepen als een ‘gap-closer’, aangezien Dead Island 2 door de recente ontwikkelingen langer op zich laat wachten.