Fallout 4 verschijnt in november en Bethesda komt met een speciale Pip-Boy editie. Deze bevat een heuse Pip-Boy en hierin kun je een smartphone plaatsen om vervolgens met een applicatie de game te bedienen via het scherm op je arm. Deze editie is erg populair, maar zal niet oneindig verkrijgbaar zijn, want de Pip-Boys worden niet meer geproduceerd. Dit nieuws liet Pete Hines van Bethesda weten op QuakeCon afgelopen weekend tegenover GameSpot.

Er kwam namelijk een moment dat Bethesda naar de fabrikant ging voor een hogere oplage, wat ook door hun werd aangenomen ondanks drukte met andere projecten. Vervolgens ging Bethesda opnieuw vragen om meer Pip-Boys, maar daar moest de fabrikant vanaf zien vanwege andere lopende projecten. Het antwoord was dan ook nee. Het is dus niet dat Bethesda niet wil, maar dat het letterlijk niet meer mogelijk is.

Degene die deze versie hebben besteld hoeven niet bang te zijn dat ze teleurgesteld worden, want volgens Hines is er een flinke lading (lees: shitload) geproduceerd. Aan de andere kant kan je je natuurlijk afvragen of er niet meer fabrikanten zijn die een Pip-Boy kunnen produceren.

“We made a s**tload of Pip-Boys, before noting that it was more than just a few thousand. I think we did more of these things than we did for any collector’s edition we’ve ever done.”