Vorige week kondigde Ubisoft Zombi voor de PlayStation 4 aan. Deze game verscheen eerder al als Zombi U voor de Nintendo Wii U, maar maakt nu de overstap naar de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game zal visueel flink opgeleukt zijn, maar dat is niet het enige grote verschil.

De multiplayer zal namelijk niet aanwezig zijn in deze heruitgave van de game. De reden hiervoor is dat Ubisoft de beste ervaring in de singleplayer vindt liggen en daar focussen ze zich nu op met deze uitgave.

In ruil daarvoor zien we wel wat extra wapens, want waar je in de Wii U versie enkel met een cricket knuppel de zombies te lijf kon gaan, zul je hier nu twee extra opties bij krijgen. Dit zijn een schep en een knuppel met spijkers. Met de schep kan je meerdere zombies in één ‘swing’ raken op een grotere afstand. Hetzelfde kan met de knuppel met spijkers, maar dan op korte afstand en deze brengt aanzienlijk veel schade toe en het bevordert je kans op een ‘critical hit’.

Verdere kleine aanpassingen zien we bij de zaklamp, welke nu ook inzetbaar is met een grotere lichtstraal. Het nadeel hiervan is dat de batterij sneller leeg gaat en dat het opladen 30 seconden duurt. De minimap die aanvankelijk op de Wii U GamePad zichtbaar was, is nu op het scherm zelf te zien in de hoek. Ook zien we nu het bekijken van items gewoon op het scherm, aangezien de DualShock 4 natuurlijk geen schermpje heeft.

Zombi verschijnt 18 augustus.