Tussen al het nieuwsgeweld van de Gamescom is het nu even tijd voor iets heel anders. Van Portal, de serie waar Valve al twee succesvolle games van lanceerde, verschijnt er namelijk later dit jaar een bordspel. Tijdens een evenement werd Portal: The Uncooperative Cake Acquisition Game – zoals het spel in zijn geheel heet – voor het eerst getoond en van details voorzien.

Het Portal bordspel is het resultaat van de samenwerking tussen Valve en Cryptozoic Entertainment, en bevat veel bekende elementen uit de games. Spelers doorkruisen testruimtes en doen dit met behulp van portals en kaarten, met daarop voorwerpen zoals de Companion Cube.

Het doel van het spel is om op het einde zoveel mogelijk taart over te houden. De taart neem je gedurende het spel met je mee en je moet dus proberen om deze niet te verliezen. Naast de andere spelers zijn er echter onder andere ook bewegende testruimtes en turrets die roet in het eten kunnen gooien.

Om je een idee te geven van hoe het spel precies in zijn werk gaat, kan je de video bovenaan dit bericht bekijken. Portal: The Uncooperative Cake Acquisition Game is vanaf september te koop.