http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55c1ce89201cc.jpg

Mafia III is onthuld met een prachtige cinematic trailer die zoveel sfeer bevat, dat je er kippenvel van krijgt. In de trailer ontmoeten we hoofdpersonage Lincoln Clay, een oorlogsveteraan die jaren in Vietnam heeft gevochten en terugkeert naar zijn familie. De game lijkt zich af te spelen in mid-jaren 60.

Om een beter beeld van de game te krijgen hebben we hieronder ook nog enkele screenshots voor je. De game speelt zich af in New Orleans, een prachtige stad aan de Amerikaanse kust in de staat Louisiana. Deze stad staat vooral bekend om de vele bars, stripclubs en andere uitgaansgelegenheden. In New Orleans is het vaak erg mooi weer, verwacht dus de mooie palmboompjes aan de kust en talloze mensen op straat. Ook zijn er veel culturele invloeden in deze stad van onder andere Afro-Amerikanen en Cubanen.

De game speelt zich af in 1968 en Lincoln Clay is half-afro, half-blank. Dit heeft veel invloed op het verhaal van de game, Clay is namelijk opgegroeid als weeskind die constant op zoek is geweest naar ‘zijn familie’, die hij gevonden heeft in het leger. Je kunt er wel de donder op zeggen, na zijn lange ervaring in Vietnam, dat hij het één en ander heeft gezien. Lincoln Clay past erg moeilijk in de maatschappij en vindt wanneer hij terugkeert naar huis zijn nieuwe familie in de ‘Black Mob’, een groep zwarte mensen die actief is in de mafia.

Wanneer een groot deel van zijn mob uitgemoord wordt door de Italianen verliest hij zijn geduld en is hij erop uit om wraak te krijgen op de Italianen. Ondanks dat hij een gewelddadige man vol wraak en woede is, kan hij erg goed mensen bij elkaar brengen. Zo is Clay in staat om meerdere ‘mob-leaders’ bij elkaar te brengen om zo een crimineel erfgoed op te bouwen. Zo brengt hij Casandra en haar Haïtianen bij elkaar, Burke en zijn Ieren en ook de protagonist van Mafia II, Vito Scaletta, die de Italianen leidt. Deze drie personen worden uiteindelijk Clay’s luitenanten en geven je speciale bevoegdheden in de game wanneer je ze tevreden houdt. Naaien ze je? Of heb je dat gevoel? Dan kun je er ook voor kiezen om ze te verraden of aan te spreken.