Ook ontwikkelaar Treyarch is in Duitsland aanwezig op de Gamescom en de studio organiseerde eerder vanavond een speciaal live-evenement voor Call of Duty: Black Ops III. De eSports kant van de game stond vandaag centraal en er zijn een hoop nieuwtjes naar buiten gekomen. Hieronder een overzicht met al het nieuws van het evenement, zodat je meteen weer helemaal op de hoogte bent van de nieuwe competitieve features uit de game.

  • De Uplink-modus, die in Advanced Warfare werd geïntroduceerd, keert terug in Call of Duty: Black Ops III. De modus was bij veel eSports fans geliefd de afgelopen maanden.
  • League Play, de overkoepelende competitieve modus uit Call of Duty: Black Ops II, zal ook in het aankomende deel terugkeren. De modus heet nu echter ‘Arena’ en is volgens Treyarch veel toegankelijker voor fans. In Arena word je rank alleen bepaald door het aantal winsten en verliezen. Arena heeft 20 Ranks en om je rank te blijven verhogen zal je steeds meer potjes achter elkaar moeten winnen. Bij twee verliezen op rij zal je een rank dalen.
  • Black Ops III kent een CoD Caster modus, waarmee je eSports wedstrijden gemakkelijk met veel overzicht kunt volgen. Zo kan je bekijken welke classes de spelers gebruiken en kan je gebruikmaken van X-Ray vision, waarmee de locatie van alle spelers zichtbaar wordt. De ideale modus voor toeschouwers dus.
  • Een van de grootste toevoegingen is het ‘Ban and Protect’ systeem. Spelers kunnen nu voorafgaand aan een competitief potje Black Ops III items selecteren die gebanned of juist behouden moeten worden. Als jij bijvoorbeeld een bepaald wapen te overpowered vindt, kan je ervoor kiezen om die te verbannen uit de game, zodat de strijd eerlijker wordt.
  • Een andere nieuwe feature is de ‘Specialist Draft’. Black Ops III kent voor het eerst in de serie Specialists, speciale characters die elk een uniek wapen of een speciale vaardigheid hebben. De Specialist Draft zorgt ervoor dat de game gebalanceerd blijft, want iedereen kiest een Specialist, maar er kunnen niet meerdere spelers in hetzelfde team met dezelfde Specialist spelen.
  • Black Ops III bevat een Live Event Viewer. Hiermee kun je in-game naar grote eSports evenementen kijken, door slechts één druk op de knop.
  • Alle officiële Call of Duty eSports wedstrijden zullen met ingang van Black Ops III op de PlayStation 4 gespeeld worden. Dit heeft natuurlijk te maken met de exclusiviteitsdeal tussen Sony en Activision.

Tot zover alle nieuwe details van Call of Duty: Black Ops III. Hieronder kan je nog enkele screenshots bekijken van enkele nieuwe features.