Later dit jaar zal Need for Speed voor onder andere de PlayStation 4 verschijnen. Eerder deze week werd er op de Gamescom nog een nieuwe trailer voor de reboot van de serie vrijgegeven, die je hierboven nog eens terug kunt zien. Eerder leerden we al dat Need for Speed altijd een online verbinding vereist, wil je de game spelen. Dit zorgde meteen voor de nodige kritiek, maar ontwikkelaar Ghost Games heeft deze keuze nu nader verklaard.

Om de visie die de studio voor de game heeft realiteit te maken, is een online verbinding nodig. Executive producer Marcus Nilsson legde uit dat door altijd een online verbinding te hebben, de ervaring voor de spelers daar een stuk beter van wordt. Als voorbeeld nam hij het Autolog-systeem. Deze feature wordt nu nog grootser gemaakt, doordat alles wat je vrienden in de game doen deel uit gaat maken van het verhaal dat in de game verteld wordt.

Ook is er in de aankomende Need for Speed een nieuwe feature waarmee er tijdens het spelen in-game foto’s gemaakt worden, die direct gedeeld worden op het Need for Speed netwerk. Wanneer anderen jouw foto’s ‘liken’, zal jij daar voor beloond worden in de vorm van in-game geld.

Al met al zorgt het altijd online moeten zijn dus voor een veel uitgebreidere ervaring en wij zijn dan ook erg benieuwd hoe deze features uit gaan pakken. We moeten echter nog wel enkele maanden wachten, want Need for Speed ligt vanaf begin november in de winkels.