Peter Dinklage, die ongeveer heel de wereld kent als het epische personage Tyrion Lannister in de hitserie Game of Thrones, heeft ook meegewerkt aan de grootschalige game Destiny van ontwikkelaar Bungie. Helaas is die samenwerking stopgezet en wordt hij vervangen door de in de industrie bekende Nolan North. Hij spreekt onder andere de stem van Nathan Drake in, de protagonist van de Uncharted serie van Naughty Dog.

Opvallend nieuws, aangezien Dinklage niet iemand is die je met je gezonde verstand aan de kant zou zetten. Executive producer Mark Noseworthy van Bungie legt nu uit waarom. De reden is eigenlijk helemaal niet zo verrassend.

Game of Thrones acteur zijn is namelijk een zeer tijdrovende baan en Bungie had moeite om hem voor de microfoon te krijgen voor de The Taken King uitbreiding. Er was simpelweg niet genoeg tijd beschikbaar om alles voor de releasedatum ingesproken te krijgen. Dinklage spreekt het personage Ghost in.

Nolan North is een ander verhaal, wanneer hij nodig is kan hij voor de microfoon staan en hij is bovendien een professioneel stemacteur met jarenlange ervaring. Hij zal dus de stem van Ghost overnemen en alles uit de originele game opnieuw inspreken om alles netjes op elkaar aan te laten sluiten.

The Taken King uitbreiding zal in september gaan verschijnen.

“It’s more on the [Hollywood] nonsense side of things. Dinklage was awesome to work with on Destiny but we just needed to work with someone who is more available. Nolan is a pro, this is his thing.”

“We can call him up and say ‘hey, next week can we do this thing we’re doing this internal play test and it would be great to get some Ghost dialogue in there instead of that robot voice that we use,’ and he’s available.”