Fans reageerden redelijk geschokt op het nieuws dat de uitbreiding voor Destiny genaamd The Taken King om en nabij de 40 dollar zou gaan kosten, aannemelijk is ook dat dit in Europa betekent dat het gewoon 40 euro wordt. Bungie verdedigt dit nu met een beschrijving van wat we allemaal kunnen verwachten en er wordt een vergelijking gemaakt met de andere uitbreidingen.

The Dark Below en House of Wolves zijn de uitbreidingen die hiervoor zijn uitgekomen en deze boden al redelijk wat content aan. The Taken King zal je meer dan het dubbele aanbieden van The Dark Below, maar wat zal dat dan precies zijn? Community manager Eric “Urk” Osborne weet de details.

Zo is er een compleet nieuwe verhaallijn, zeven nieuwe Crucible multiplayer maps, drie nieuwe Strikes en we mogen Dreadnaught gaan ontdekken. Deze nieuwe grote locatie bevat heel veel lagen en weer tal van artefacten om op te sporen. Drie Strikes zijn helemaal herzien en bevatten nu ook de Taken en er is de King’s Fall Raid. Daarnaast schijnt er nog meer content te zijn, maar daar wil Bungie nu nog even niet over praten.

Flink wat toevoegingen dus, maar het zal voor de meeste spelers waarschijnlijk vooral aan de grootte van de nieuwe verhaallijn liggen of het die 40 euro waard zal zijn. The Taken King verschijnt op 17 september en verwacht rond die tijd uiteraard ook een uitgebreide special van onze redactie.