http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55cde2185d1ed.jpg

GameSpot had onlangs een interview met Peter Moore, de COO van Electronic Arts en zij stelden hem wat vragen over EA Access. EA Access is een service, exclusief voor de Xbox One, die leden toegang geeft tot onder andere Battlefield 4, FIFA 15, Madden NFL 15, NFS Rivals en meer, voor slechts 4 euro per maand. Ook bespaar je 10% op alle aankopen bij EA en krijg je games vaak een aantal weken eerder dan de releasedatum.

Volgens de COO doet de service het erg goed en meten ze het succes, wat enorm is volgens Moore. Toen hem gevraagd werd of het niet goed was voor het business-model om de service ook uit te rollen op de PS4, zei hij heel kort; ‘Maar het is niet op de PS4, het is op de Xbox One’. Duidelijk dat EA dus nagenoeg geen plannen heeft om uit te breiden, mogelijk dat ze een exclusieve deal hebben met Microsoft waar ze niet over praten.

Aan de andere kant is het bekend dat Sony niet een heel groot voorstander is van externe services op het PlayStation Network.

“It’s on Xbox One, and those customers love it. We have analytics on everything these days, and subscriber satisfaction rates are through the roof. EA Access customers get to play more, because of the Vault, they get to play early, ahead of general release date, and they get to pay less because of the discounts it offers.”

EA’s COO remained equally dismissive when asked if, considering the success on Xbox One, it would make good business sense to see the service come to PS4.

“But it’s not. It’s on Xbox One.”