Uncharted: The Nathan Drake Collection is een mooie verzameling van Uncharted games, welke enkel bestaan uit het singleplayer avontuur. Naughty Dog heeft de multiplayer er expres uitgehaald, maar in ruil hiervoor krijg je wel toegang tot de Uncharted 4 beta. Ook zal de collectie voorzien worden van wat nieuwe modi, zo heeft men via het PlayStation Blog laten weten.

  • Explorer modus – Een nieuwe modus voor beginners waar de moeilijkheidsgraad van gevechten fors naar beneden is bijgesteld.
  • Speed Run modus – Voegt een timer aan de game toe om zo te zien hoelang je over een bepaald level doet. Dit kan je vergelijken met je vrienden.
  • Brutal Difficulty modus – Dit is een nog hogere moeilijkheidsgraad dan ‘Crushing’, welke je vrijspeelt door de game(s) op Crushing uit te spelen.

Verder bevat de Uncharted collectie nog een aantal nieuwe trophies, welke ongetwijfeld gekoppeld zijn aan deze nieuwe modi en deels ter vervanging van de online trophies dienen. Daarnaast is het mogelijk om alle drie de verhalen door te spelen met één van de 65 beschikbare skins. Als jij met Doughnut Drake het avontuur aan wil gaan, dan is dat mogelijk.