Onlangs is er een glitch gevonden voor één van de trophies van de game God of War III. De zilveren “Maxed Out!” trophy kan gehaald worden zonder aan de vereisten te voldoen. In de Story Mode van de game moet de speler rode bolletjes, oftewel red orbs, verzamelen. Met behulp van deze orbs kunnen upgrades voor wapens gekocht worden. Indien de speler alle wapens volledig heeft geupgrade kan hij de bovengenoemde trophy toevoegen aan zijn of haar trophy-verzameling.

Waar de meeste gamers zitten te zweten op deze trophy door zoveel mogelijk combo’s aan elkaar te rijgen, heeft een zekere forumgebruiker een lucratieve sluipweg ontdekt voor het verwerven van de trophy. De glitch verschijnt in de Combat Arena, de strijdarena die kan worden vrijgespeeld door de verhaalmodus en de Challenge of Olympus modus uit te spelen. Alles wat de gamer hoeft te doen is Kratos’ gezondheids-, magie- en itemmeters op “Level 1” te zetten en de moeilijkheidsgraad op “Titan” in te stellen.

Vervolgens kiest de speler een aantal schurken of monsters van zijn of haar gading om tegen te strijden, om zich er vervolgens steeds opnieuw door in elkaar geslagen te laten worden. Laat jezelf net zo lang afmaken totdat de game je aanraadt om het spel maar eens op “Easy” in te stellen. Wat de speler nu moet doen is hardnekkig “No” kiezen, waarna hij of zij terugkeert naar het titelscherm. En wonder boven wonder verschijnt daar de zilveren trophy “Maxed Out!” rechts boven in beeld!

Het is nog onbekend of spelontwikkelaar SCE Santa Monica Studio de glitch gaat fixen.