Special: Call of Duty: Black Ops III beta event – De Call of Duty: Black Ops III beta is inmiddels in volle gang en velen van jullie spelen ongetwijfeld ook mee. De beta duurt een redelijk aantal dagen en wordt tevens voorzien van updates terwijl we aan het spelen zijn. Afgelopen dinsdag werd er in Eindhoven een speciale promotie ter ere van de beta gehouden. Dit gebeurde in de JT bioscoop waar onder andere bekend YouTuber Yarasky ons mocht entertainen op het witte doek. We nemen je even mee naar hoe deze avond eruit zag dus lees vooral verder en check de foto’s.

De aanvang stond gepland op 19.00 uur en we kwamen ongeveer tegen kwart over 7 aan waarop we hoopvol richting de aangewezen zaal gingen. Eenmaal boven aangekomen bleek er een rij te staan waar we gezellig met anderen konden kletsen over de game totdat de zaal open ging. Het leed van wachten werd enigszins verzacht door Activision door de wachtenden te voorzien van drankjes, waaronder bier, wijn en diverse frisdranken. Kortom, de tijd vloog en toen was het moment daar.

Na de gezellige sfeer in de rij werden we in de richting van de zaal gestuurd en daar konden we een plaatsje nemen op een prima plek. Wederom stond er een drankje op ons te wachten waardoor we ook tijdens de show goed voorzien waren. Nadat iedereen in de zaal zijn of haar plekje gevonden had, kwam YouTuber Yarasky in beeld die zo’n beetje de gastheer uithing voor het aankomende uur. Hij en nog vijf anderen zaten voorin in de zaal en speelden de beta alvast waarbij wij mee konden genieten via het grote bioschoopscherm.

Tijdens het kijken werden we natuurlijk van commentaar voorzien door Yarasky – wat hij overigens uitstekend deed – en tussen de potjes door werd er overlegd met de andere teamgenoten om te zien welke tactiek ze gingen hanteren. Het ging immers niet zo vlekkeloos als van tevoren werd gedacht en ze kregen meermaals een pak slaag door anderen die op dat moment online waren. Op een gegeven moment riep Yarasky zelfs: “Zaal, moeten we de camp tactiek gaan toepassen?” waar een enkeling bijzonder enthousiast en zonder twijfel ja op riep. Afijn, je kan wel raden hoe dat potje vervolgens ging. Juist, ze verloren nogmaals.

We hebben een uurtje van de show kunnen genieten en goed kunnen zien hoe Yarasky en zijn team speelde. Tussendoor werd er een give-away gehouden, waar onder andere twee snapbacks, een T-shirt en een PS4 weggegeven werd. Wat de PS4 betreft is het nog onduidelijk of die gewonnen is. Er werd namelijk als eis gesteld dat je een screenshot van een score van 40-0 moest insturen (gedurende de beta) wil je er met de prijs vandoor gaan. Mocht dit niet gehaald worden, dan gaat de console naar degene die het dichtst bij de score komt. Goed, alles bij elkaar een zeer vermakelijk uurtje dankzij Yarasky en aanhang met als resultaat na afloop een goodiebag. Hierin zaten onder andere snacks en een Black Ops III T-Shirt, helaas wat te groot voor mij.

Het naar de gameplay kijken van Black Ops III zat erop en we kregen nu de mogelijkheid om zelf de game te spelen. Er waren 24 PS4 set-ups met Astro headsets beschikbaar wat wel enigszins weinig was. Er liepen immers zeker wel een man of 200 rond en het wachten was dan ook onvermijdelijk. Lennard had de game al gespeeld op de Gamescom en fungeerde tevens als fotograaf, dus besloot ik om mijn skills op de game maar even te testen na enige wachttijd. Een potje Team Deathmatch kon ik spelen en ik bakte er niet heel erg veel van. Mijn team werd dan ook afgeslacht, hoewel ik wel bovenaan eindigde in mijn team met de magere score van 22-21.

De game voelde zeker goed aan en is voor mij persoonlijk een stuk beter dan Advanced Warfare, dus als je de kans hebt om de beta uit te proberen, grijp die zeker aan. Het evenement was na onze hands-on overigens wel ongeveer ten einde. Het in actie zien van de game op een groot bioscoopscherm met daarbij leuk commentaar was erg vermakelijk en zelf kunnen spelen na afloop is een mooie extra natuurlijk. Met een gevulde buik aan drank en een goede portie lachen zat het evenement er voor ons op en konden we de volgende dag zelf met de beta aan de slag. Ik kan in ieder geval niet wachten totdat de uiteindelijke game klaar is en ik verheug me zeker op Black Ops III.