Let op: onderaan dit bericht staan schokkende foto’s. Kun je hier niet tegen, scroll dan niet verder.

Gamen hoort leuk en gezellig te zijn, en dat is het meestal ook. Toch verschijnen er zo nu en dan berichten in de pers over gamers die bijvoorbeeld extreem veel Call of Duty spelen en dan een afschuwelijke misdaad plegen. Vandaag kwam echter het bericht binnen dat het in China tijdens een lan-party extreem uit de hand liep, oorzaak: een speler gebruikte een cheat.

De Chinese gamers speelden in een internetcafe een potje Counter Strike tegen elkaar toen een van de spelers ontdekte dat een andere gamer een cheat gebruikte waarmee hij onder andere door muren heen kon kijken. Hierdoor ontstond een flinke ruzie en tot slot een gevecht, waar één van de aanwezige gamers een roestig mes trok en het hoofd van de 16 jarige cheater doorboorde. Geloof het of niet, maar de cheater overleefde het en bleef zelfs bij bewustzijn. Door zijn vrienden ondersteund haalde hij het ziekenhuis waar hij een 2 uur durende operatie onderging, waarna zijn toestand weer stabiel werd. De kans is er wel dat hij er bijvoorbeeld een infectie aan overhoud. Lees hieronder wat een van de vrienden van het slachtoffer na afloop zij:

“Na een discussie sleurden ze ons uit het café en werden we op de grond gesmakt”, legt Huang uit. “Ik kreeg een mes in mijn linkerarm. Pas toen ze afgedropen waren, zag ik Xiao Wei naast me liggen met een mes door zijn hoofd.”

Bekijk hieronder de schokkende beelden van het incident:

[nggallery id=263]