De eerste drie Uncharted games hebben op de PlayStation 3 keer op keer grote indruk gemaakt wat betreft de grafische kwaliteit. Later dit jaar kunnen we die games opnieuw gaan beleven op de PS4 dankzij Uncharted: The Nathan Drake Collection. Uiteraard mag je verbeterde graphics verwachten in deze collectie, maar hoeveel beter eigenlijk?

Digital Foundry besloot om de recent vrijgegeven story trailer van Uncharted: The Nathan Drake Collection na te maken in de originele PS3 games en de verschillen hiertussen de vergelijken. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ontwikkelaar Bluepoint Games heeft indrukwekkende verbeteringen doorgevoerd en volgens Digital Foundry hebben we hier niet met een simpele port of remaster te maken.

Natuurlijk is de resolutie opgeschroefd naar 1080p en kennen de games op de PS4 een framerate van 60 frames per seconde, maar hier blijft het niet bij. Ook de modellen van de personages zijn van een flinke grafische update voorzien, evenals veel textures. Dit zijn dan ook maar enkele voorbeelden van de verbeteringen.

Voor de complete analyse met alle details raden we je aan om de video hierboven te bekijken, waarin Digital Foundry de vele grafische updates bespreekt. Hieronder kan je nog de side-by-side vergelijking van de trailer bekijken, evenals een video waarin de daadwerkelijke gameplay van zowel de PS3 versie als de PS4 versie wordt laten zien.