De persconferentie van Sony op de E3 was een waar feest voor allerlei soorten gamers. The Last Guardian gaf een teken van leven en er kwam nog meer geweldig nieuws naar buiten, waaronder de aankondiging van Shenmue 3 en dat er een remake in ontwikkeling is van Final Fantasy VII. Nu blijkt echter dat de remake nog echt in de kinderschoenen staat qua ontwikkeling. Famitsu sprak namelijk met de producer van de game, Yoshinori Kitase, en die vertelde dat ze nog in de beginfase verkeren.

Het team probeert nu de visuele stijl vast te leggen en te verfijnen, maar ook het nieuwe systeem voor het vechten op te zetten. Zo bestaat er een kans dat het oudere systeem met de commando´s niet werkt in deze tijd en vandaar dat men aan het kijken is welke kant ze hiermee op willen gaan. Het kan dus zijn dat we het oude systeem niet meer terug zien.

“We’re starting to see the visual direction [and] we’re currently working out the battle system and such through trial-and-error,”[…]”Since there’s a possibility that the command battle system of the old days might not work today, we’re thinking hard about what kind of direction we can take it.”

Ze willen dan ook niet een standaard remake produceren van de RPG, maar ze zijn aan het kijken hoe ze Final Fantasy VII opnieuw kunnen uitbrengen en dan alsnog de spelers kunnen verrassen. Verder maakte Kitase nog een grap over de eventuele releasedatum, hierop zei hij dat men er maar beter niet om kan vragen hoe ver ze met de ontwikkeling zijn. Niet ver dus, blijkt wel uit deze opmerking.

“Normally, when you do a remake, it becomes somewhere along the lines of a familiar action RPG, so we’re looking at how we can put out something like Final Fantasy VII while still surprising players.”[…]”Please don’t ask about how far into development we are.”