http://www.psx-sense.nl/images/file/img_55dd859cdd7ef.jpg

Vanaf morgen zal YouTube haar nieuwe divisie ‘YouTube Gaming’ lanceren. Er zal een app uitgebracht gaan worden en een web-portal, speciaal voor YouTube’s nieuwe service. ArsTechnica meldt dat er vele nieuwe services zijn onder de nieuwe gaming vleugel van YouTube, services die onder andere alle opgenomen gaming content op YouTube verzamelt en ook streaming en community tools biedt.

Een beta dashboard zal morgen ook lanceren waarmee gebruikers de nieuwe services kunnen uitproberen. De nieuwe HTML5 streaming player maakt het straks gemakkelijker om je content te verspreiden en aan te bieden op meerdere apparaten, zodat ook mensen met een mobiel of tablet gemakkelijk naar jouw stream kunnen kijken.

Livestreams worden opgeslagen bij YouTube, zodat gebruikers te allen tijde terug kunnen spoelen naar elk moment in de laatste vier uur van de livestream. Dit noemt men de ‘DVR-mode’ en dit zit standaard in elke gaming livestream via YouTube Gaming. Alle livestreams en eerder opgenomen content zal in categorieën geplaatst worden zodat het voor de gebruiker simpeler is om bepaalde content terug te vinden.

Google gaat dus volledig de concurrentie aan met Twitch en heeft de positie en kans om marktaandeel van Twitch af te kunnen pakken. Zo uploaden veel streamers hun opgenomen stream al op YouTube nadat zijn of haar uitzending op Twitch is afgelopen.

De app lanceert eerst in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, vervolgens worden hier meer landen aan toegevoegd. De portal kun je vanaf morgen via deze link bezoeken.