In actie gezien: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 – Naruto is een (anime)franchise waarin er op de consoles de afgelopen jaren al behoorlijk wat games verschenen zijn. Zodoende hebben we de verschillende ninja’s meerdere malen al knokkend over ons beeldscherm heen zien rollen. De koek is wat dat betreft nog lang niet op, want begin volgend jaar verschijnt er weer een nieuw deel in de vorm van Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4. Tijdens de afgelopen Gamescom maakten we kennis met deze titel en hieronder kan je lezen hoe ons dit is bevallen.

Snelle en spetterende actie

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 is in ontwikkeling bij CyberConnect 2 en wordt uitgegeven door Namco Bandai. De makers hebben bij de ontwikkeling onder andere nauwgezet de originele TV-serie aangehouden. Zo bevat de game scherpere graphics, want om dezelfde animatietechnieken als in de animeserie na te bootsen, heeft men onder andere verscheidene vormen van blur toegevoegd. Dit is een techniek die in Japanse anime veel wordt gebruikt. De beelden zien er daardoor niet alleen heel erg cool uit, maar het draagt bovendien ook bij aan een schijngevoel van snelheid.

De basis in hoe je de game speelt, blijft nog altijd hetzelfde, want nog steeds vecht je twee-tegen-twee gevechten uit waarin je bovendien de hulp kan inroepen van twee andere personages. Gelukkig beweegt de camera soepel mee en kan je tijdens hectische gevechten naar hartenlust combo’s uitvoeren en tegenstanders het lastig maken met waanzinnige Jiu Jitsu aanvallen. De game kent tevens een nieuw systeem waarin verschillende Jiu Jitsu-aanvallen krachtiger worden, afhankelijk van in welke omgeving de personages zich begeven.

Speciale aanvallen

Zo kan het personage Kakashi een Water Dragon-jutsu aanval inzetten die krachtiger is wanneer hij die op het water uitvoert. Tegelijkertijd heeft zijn Chidori-aanval (hij schiet dan stroom uit zijn vuisten) een groter bereik wanneer hij op het water staat. Het water is hier niet alleen nuttig om aanvallen krachtiger te maken of ze een groter bereik te geven. Nee, het brengt nog meer mogelijkheden met zich mee.

Zo kan een afgeschoten vuurbal tegenstanders in de fik zetten en hen voor een langere periode schade toebrengen. Wanneer je echter door zo’n vuurbal wordt geraakt, kan je het vuur vervolgens doven door in het water te gaan staan. Dit kan je overigens ook doen door een bepaalde Jutsu-aanval uit te voeren. Om het daarbij allemaal nog net even realistischer te maken, houden de personages ook blijvende littekens over aan klappen die ze te verduren krijgen.

De personages

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 zal meer dan honderd verschillende personages bevatten. Hiervoor heeft men tevens de laatste ontwikkelingen uit onder andere de manga (die inmiddels ten einde is) en de verschillende films aangehouden. Zo weten we inmiddels (LET OP: minispoiler alert) dat de kinderen van Naruto, Boruto en Sasuke ook hun opwachting zullen maken in de game. Daarnaast verschijnen deze personages tevens in de binnenkort nog te verschijnen Naruto-film.

Voorlopige conclusie

Voor de ontwikkeling van Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 heeft CyberConnect2 vooral het bronmateriaal aangehouden en dat is duidelijk te merken. De game bevat de kenmerkende grafische stijl en daarnaast vecht je ook nog eens met alle personages die onder andere bekend zijn uit de manga en de animatieseries. Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 lijkt dan ook met zijn over-the-top anime actie fans van de serie en liefhebbers van het genre meer dan tevreden te gaan stellen.