Vorige week is Bungie begonnen met livestreams waarin de studio richting de lancering van Destiny: The Taken King allerlei nieuwe informatie vrijgeeft. De eerste livestream, waar je hier een Special over kunt lezen, ging voornamelijk over de economie in de game en hoe de rest buiten de in-game activiteiten op is gezet.

De livestream van gisterenavond ging na wat vertraging door een stroomstoring (schuld van de Thunderlord) van start en hierin draaide het om één van de nieuwe Strikes, die Shield Brothers heet. De Strike bevindt zich op de nieuwe locatie, The Dreadnaught, en zo kregen we een eerste indruk van dit schip van de Hive. Niet alleen deze nieuwe omgeving was te zien, maar men gaf ook een update over de nieuwe classes.

De volledige livestream kun je in de bovenstaande video bekijken (wel even skippen naar 5 minuten) en aan het begin kijken ze eerst naar de Sunbreaker, Nightstalker en Stormcaller. Bepaalde perks en vaardigheden zijn namelijk aangepast en vooral bij de Nightstalker is er een hoop gewijzigd. De Strike lijkt met name aan het eind chaotisch te worden, want dan komen er twee eindbazen die je moet verslaan.

De twee broers komen elk apart naar buiten en zijn gelukkig geen kogelsponzen, welke je alleen maar vol lood moet pompen, zoals we hebben gezien bij veel andere Strikes in Destiny. Nee, deze lopen veel en één ervan springt zelfs constant naar je toe terwijl de andere afstand houdt en met mortieren op je schiet. Later krijgen de twee eindbazen andere vaardigheden en zo lijkt Bungie de variatie en dynamiek er in te houden.

Naast de veranderingen in de subclasses, en een eerste indruk van de Strike, was ook voor het eerst het zwaard in actie te zien. Destiny: The Taken King introduceert zwaarden en in de livestream was waarschijnlijk het zwaard Arc Edge te zien. Je kunt hiermee aanvallen of juist jezelf ermee beschermen door inkomende klappen te blokkeren. Bungie toonde wel wat nieuwe onderdelen van de aankomende uitbreiding tijdens deze livestream, maar echt spectaculair was het niet. Volgende week woensdag zal Bungie weer een livestream houden en dan gaat het over de Court of Oryx.