De afgelopen jaren hebben we de gamereeksen van Telltale leren kennen als strak geregisseerde en uiterst filmische avonturen. Je hebt uiteraard een aantal uiteenlopende keuzes die een invloed uitoefenen op het verloop van het verhaal, maar deze keuzes maak je in naam van één van de vele, qua uiterlijk netjes gedefinieerde persoonlijkheden die de serie op hun gepixeleerde schouders dragen. Telltale zal binnenkort voor de eerste keer afwijken van deze formule en spelers zelf laten kiezen hoe het hoofdpersonage eruit ziet.

De ontwikkelaar heeft voor Minecraft: Story Mode immers goed gekeken naar Mass Effect, waar gamers ook zelf het geslacht en uiterlijk van commandant Shepherd kunnen selecteren. Het Minecraft avontuur – ik ben nog altijd erg benieuwd of Telltale erin zal slagen om een verhaal in dit minimalistische universum effectief boeiend te maken, maar dat terzijde – steunt op protagonist Jesse, een naam die zowel bij een man als bij een vrouw past. Geen toeval, zo blijkt; in Story Mode beslis jij namelijk helemaal zelf hoe Jesse eruit ziet. Netjes!

Op PAX Prime in Seattle, waar dit nieuws werd bekendgemaakt, werd eveneens een voorlopige castlijst bekendgemaakt voor dit eerste seizoen. Patton Oswalt speelt de mannelijke Jesse; wie voor een vrouwelijke hoofdrol opteert, zal naar Catherine Taber mogen luisteren. Tussen de andere namen valt vooral Ashley Johnson op, die met haar glansrol als Ellie in The Last Of Us al een stevig visitekaartje wist af te leveren. De eerste episode van Minecraft: Story Mode zal in de loop van de herfst in de virtuele rekken van de PS Store belanden.

Wij laten jullie dan uiteraard weten of het nieuwste geesteskind van Telltale de moeite waard is. Tot dan!