Tijd voor nieuws dat weinig verbazing zal oproepen: de beta van Call of Duty: Black Ops III die vorige week afliep en op een kleine week tijd massaal gespeeld werd, blijkt nu de grootste beta op de PlayStation 4 ooit te zijn. Dat laat Rob Kostich van Activision trots weten aan de pers. De man maakt daarbij meteen de kanttekening dat de beta – die op vlak van aantal downloads, gameplay sessies en gameplay uren records brak – slechts een “tipje van de sluier” oplichtte. Wanneer de game op 6 november gelanceerd wordt, zal de online ervaring nog een stuk grootser zijn.

Mark Lamia van Treyarch voegt hieraan toe dat de ontwikkelaar de uit de beta verzamelde data en gegevens zal aanwenden om Black Ops III verder te tweaken, om zo voor een optimale online ervaring te zorgen. “Ons doel is de beste Day One experience ooit te bieden en deze beta heeft ons, met de input van de complete fan community, al flink in de goede richting geholpen,” aldus het studiohoofd. Wie zijn wij om hem tegen te spreken? De dankbaarheid van Treyarch bleek eerder al uit het plotse aanbod van een gratis Zombies thema voor je PlayStation 4 console.

Tenslotte komt ook nog Adam Boyes van Sony aan het woord, die een mooie duit in het zakje doet: “De respons was enorm en dat toont hoe krachtig het is als de best verkopende console franchise en de best verkopende game console het samen doen.“ Een mooi voorbeeld van een win-win situatie dus.

Wat vonden jullie van de beta?