Begin oktober verschijnt Uncharted: The Nathan Drake Collection en hiermee kun je alle avonturen van de geliefde held opnieuw beleven. Voor sommigen onder jullie zal dit niet de eerste keer zijn en voor anderen zal het volledig nieuw zijn. Dat de collectie de moeite waard lijkt te gaan zijn is wel duidelijk, want het geheel is flink geoptimaliseerd voor de PlayStation 4.

Bluepoint Games is verantwoordelijk voor deze collectie en zij hebben volgens Naughty Dog allerlei verbeteringen toegepast. Niet alleen de textures zijn scherper, ook de resolutie is overal 1080p met daarbij een stabiele framerate van 60 frames per seconde. Verder heeft Bluepoint een nieuw animatiesysteem in de games verwerkt, zodat de beelden er tussen de actie door beter uitzien.

In de video hierboven praat Naughty Dog met GameSpot over de aankomende collectie en dat is zeker even de moeite waard om te bekijken. Zo krijg je een hoop te horen over de verbeteringen, waaronder die met het richten in Uncharted 3: Drake´s Deception.