Star Wars Battlefront verschijnt tegen het einde van dit jaar en voordat de game uitkomt zal er nog een beta gehouden worden.  Deze zal begin oktober van start gaan op onder andere de PlayStation 4. De beta bevat een aantal verschillende onderdelen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

  • Walker Assault op Hoth – Een 40-speler multiplayer gevecht tussen de Rebels en de Empire. Je kunt in deze modus spelen met onder andere Darth Vader en Luke Skywalker.
  • Drop Zone – Een gloednieuwe modus waarvan de details binnenkort bekendgemaakt zullen worden.
  • Survival missie op Tatooine – Jij zult samen met een vriend golven van vijanden van je af moeten zien te houden.

Verder heeft EA nog een Star Wars Battlefront Companion-app aangekondigd. Hierin kun je een strategisch kaartspel spelen, Base Command, waarmee je in-game Star Wars Battlefront credits kunt verdienen, die je kunt gebruiken voor Star Cards, wapens en meer.

Ook stelt de app je in staat om je statistieken en progressie te bekijken, je load-out en verschijning te customizen en je kunt in verbinding met je vrienden staan. Denk hierbij aan meldingen krijgen als ze de game gaan spelen. De app zal vlak voor de release van de game beschikbaar gesteld worden via de Apple App Store en via Google Play.