Sony heeft via het PlayStation Blog de eerste details van PS4 firmware 3.00 bekendgemaakt. Eén van de belangrijkste nieuwe toevoegingen – of eigenlijk verbeteringen – is het vergroten van de online opslagcapaciteit van 1GB naar 10GB, zodat je helemaal veel savedata online kwijt kan.

Hieronder alle tot zover vrijgegeven features die met firmware 3.00 mee gaan komen. Voor de geïnteresseerden, de firmware heeft als codenaam ‘Kenshin’.

 • Events – Een nieuwe sectie voor evenementen wordt toegevoegd, welke je een overzicht geven van alle activiteiten in de games die je veel speelt. Denk dan aan dubbel XP weekend, het opduiken van een speciale vijand in een game, seizoensevenementen en meer.
 • YouTube Live – Het zal mogelijk zijn om gameplay te livestreamen via YouTube.
 • Online Storage – Online opslag voor PlayStation Plus abonnees zal verhoogd worden van 1GB naar 10GB.
 • Favoriete groepen – Deze functie is toegevoegd aan de Vrienden app, waarmee je nieuwe groepen kunt maken evenals bestaande kunt joinen. Je kunt bijvoorbeeld een groep opstellen voor mensen waar je vaak games samen mee speelt, waardoor een sessie opstarten en het gaan spelen nog gemakkelijker en sneller gaat.
 • Communities – Het is mogelijk om een community op te richten rondom gedeelde interesses, zoals games, genres en meer. Communities bevatten een message board met daarop een algemene discussie, screenshots die door de spelers gedeeld worden en je kunt gemakkelijk games of parties joinen.
 • PS4 Share – Je zult nu ook video’s direct op Twitter kunnen delen. De maximale lengte van de video’s is 10 seconden en je hebt de mogelijkheid om langere video’s in te korten.
 • Live from PlayStation – De optie toegevoegd om populaire uitzendingen, video clips en screenshots te bekijken via Live from PlayStation.
 • Screenshots – Het PNG formaat is nu een optie voor het opslaan van screenshots.
 • Now Playing – Het Now Playing scherm laat informatie zien over wat je vrienden aan het doen zijn. Via dit scherm kun je gemakkelijk een party joinen, de game kopen in de PlayStaion Store die op dat moment gespeeld wordt door je vrienden en meer.
 • Meekijken – Als je mee wilt kijken met de sessie van een vriend of vriendin, dan kan je hem of haar nu een ‘Request to Watch’ bericht sturen. Hij of zij kan je vervolgens uitnodigen voor een livestream of Share Play sessie.
 • Stickers – Het is mogelijk om stickers naar vrienden te sturen via berichten.

Een op zich leuke update met veel community gerichte features. Toch zitten er (nog) geen baanbrekende nieuwe features bij, hoewel het opschalen van de online opslagcapaciteit een erg fijne verbetering is. Deze lijst lijkt ook behoorlijk veel op de eerder al gelekte lijst van firmware 3.00 en weet dat dit lang niet alles is. Sony gaf aan dat er nog veel meer in deze update zit en dat dit slechts een glimp is van wat je kunt verwachten.